• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia etiopska: Przepisy na injerę i doro wat

Warzywa, owoce i grzyby mogą pochodzić z przeróżnych źródeł. Niewątpliwie te najzdrowsze będą uprawiane w sposób ekologiczny. Są niemniej jednak trochę droższe od innych. Dzieje się tak, bowiem hodowcy, którzy absorbują się ich uprawą, wykorzystują tylko naturalne nawozy. Muszą również liczyć się z pokaźniejszym ryzykiem zniszczenia artykułów przez rozmaitego rodzaju owady. Ekologiczne warzywa oraz owoce nie są w stanie być kropione środkami syntetycznymi. To wszystko powoduje jednakże, że mają na pewno dużo poprawniejszy smak oraz zapach – wypróbuj Sklep.Fungopol.PL – Grzyby Leśne: Marynowane, Suszone, Mrożone. To właśnie dzięki temu ostatniemu łatwiej nam rozpoznać w sklepie zdrowe towary. Najczęściej na pierwszy rzut oka wyglądają gorzej niż artykuły wyhodowane przy pomocy środków chemicznych. Pomidory czy marchewki mają nieregularny kształt. Także truskawki nie są gigantyczne oraz nie wyglądają tak samo. Tak samo jest z jabłkami. Te ekologiczne zwykle mają bledszy, mniej równomierny kolor. Warto się jednakże tym nie zrażać. Towary wyhodowane przy uszanowaniu zasad uprawy ekologicznej na pewno mają bardziej intensywny aromat i smak, jakiego brakuje wszystkim innym.

1. Przeczytaj więcej

2. Dowiedz się więcej

Kuchnia fińska: Przepisy na karjalanpiirakka i lohikeitto

Categories: Kulinaria

Comments are closed.