Zarządzanie czasem w erze cyfrowej
Dzisiaj mamy coraz więcej dowodów na to, że nasz sposób odżywiania się ma gigantyczny wpływ na nasze zdrowie i wygląd. Niemniej jednak ludzie wiedzieli o tym już w dawnych czasach. Pełna medycyna chińska opiera się w gigantycznej mierze na odpowiednim żywieniu. Za czasów chińskich cesarzy kucharz miał funkcję też nadwornego lekarza, póki dworscy obywatele byli zdrowi póty pozycja kucharza nie była zagrożona. Musiał on, w związku z tym gruntownie znać podstawy zdrowego żywienia. W tej chwili także, wiele lokali gastronomicznych dba o to by proponować w swoim menu zdrowe, wyśmienite potrawy – sprawdź także ANCHOR. Oferta restauracji zawiera dania niskokaloryczne, wegetariańskie, wegańskie, makrobiotyczne. Kuchnie wielu restauracji wyposażone są w urządzenia umożliwiające przygotowywanie o wiele bardziej potrzebnych potraw, np. szybkowary, grill elektryczny lub piece chlebowe. Dzisiaj też w większej mierze zwraca się na pozyskiwanie warzyw, owoców czy mięsa oraz ryb z upraw i hodowli o wiele bardziej ekologicznych a więc z założenia zdrowszych.
2. Artykuł
3. Post
4. Jak to zrobić
5. Jak to zrobić